U bent hier

Intake-gesprek

U maakt per mail (info@rookvrij.vlaanderen), via het contactformulier van deze website of telefonisch (0477/25.65.85) een afspraak met Dominiek voor een eerste gesprek. Dit duurt ongeveer een uur in een discrete en rustige omgeving in onze praktijk. 

Hierin zullen jullie het o.a. hebben over uw rookgedrag (hoe vaak, hoe lang, hoeveel, wanneer,…), waarom je graag wil stoppen, of je hier al ervaring mee hebt en wat u zou kunnen helpen om dit te bereiken. We maken een plan op rekening houdend met uw wensen en noden.

Belangrijk aspect van het intake-gesprek is het bepalen van de hulpmiddelen (nicotinevervangers of medicatie) die voor u meest geschikt zijn om tot een geslaagde rookstop te komen; voor elke cliënt is dit anders; vandaar het belangrijk is om het op het intake-gesprek hierover te hebben. Het is wetenschappelijk bewezen dat een rookstoppoging met hulpmiddelen zoals nicotinevervangers (kauwgom, tabletten, sprays, patch,...) een zeer duidelijk verschil maken in het slaagpercentage van de rookstop.

Opvolgings-consulten

Bij het intake-gesprek worden enkele follow-up consultaties vastgelegd. Deze duren slechts een half uurtje en zijn bedoeld om u bij te staan in de rookstop, u te helpen om te gaan met ontwenningsverschijnselen, vragen te beantwoorden en u te helpen de motivatie hoog te houden.

Dringende vragen tussendoor

Belangrijk om weten is dat de tabakoloog, Dominiek,  uw persoonlijke begeleider is en zeer toegankelijk is voor elke vraag over uw rookstop. In dat kader zijn we dan ook 24/24 bereikbaar per mail en garanderen we binnen de 10u, feedback op eventuele vragen of problemen die zich stellen tussen de diverse follow-up's/consultaties. Met deze manier van werken onderscheiden wij ons van "nine to five"-collega's en kan u ook buiten de kantooruren bij ons terecht mocht u met dringende vragen zitten die niet kunnen wachten tot het eerstvolgende gesprek/consultatie. Ditalles om u maximaal te ondersteunen in uw toch naar een rookvrij leven! U staat er niet alleen voor!